Rotator powered by EasyRotator for WordPress, a free and easy jQuery slider builder from DWUser.com. Please enable JavaScript to view.
Din cuprins:
PARTEA I – PARTEA GENERALĂ
CAPITOLUL 1 – INTRODUCERE CAPITOLUL 2 – SISTEMUL CIRCULATOR 2.1 CIRCULAŢIA VENOASĂ
PARTEA A II-A. TROMBOFLEBITA HEMORIODALĂ II.1 DEFINIŢIE II.2 CLINIC II.3 FACTORI CE DECLANŞEAZĂ TROMBOFLEBITA HEMOROIDALĂ II.4 SIMPTOME II.5 COMPLICAŢII II.6 DIAGNOSTIC II.7 EVOLUŢIE II.8 TRATAMENT
PARTEA A III-A. NURSING III.1 MANIFESTĂRI DE DEPENDENŢĂ ÎN SATISFACEREA CELOR 14 NEVOI FUNDAMENTALE ALE PACIENTULUI CU TROMBOFLEBITA HEMOROIDALA III.2 TEHNICI IMPUSE DE CAZ III.3 STUDIU DE CAZ.
ANEXE BIBLIOGRAFIE |
Extras din document:
PARTEA A II-A TROMBOFLEBITA HEMORIODALĂ
II.1 DEFINIŢIE
Constă în tromboza (formarea unui cheag de sânge în interiorul) unui hemoroid, de obicei extern, însoţită de inflamaţia acestuia, şi este una dintre complicaţiile cele mai neplăcute ale hemoroizilor. Ea este o complicaţie a bolii hemoroidale.
II.2 CLINIC
Se manifestă prin apariţia unei tumefacţii (umflături) extrem de dureroase, la nivelul anusului, pe locul unui hemoroid preexistent, sau ca primă manifestare a bolii hemoroidale. De obicei debutul poate fi legat de un efort de defecaţie, un efort fizic, sau o perioadă de menţinere îndelungată a unei poziţii şezânde. Gradele trombozei hemoroidale: Gradul 1 – noduli hemoroidali de dimensiuni medii, de consistenta dur-elastica, dureroşi la palpare, tegumentul perianal şi mucoasa uşor hiperemiate, pacienţii acuza senzaţie de arsură şi prurit care se intensifica la defecaţie. Gradul 2 – se caracterizează prin edem important şi hiperemie a regiunii perianale, durere la palpare şi tuşeul rectal, dureri în regiunea anală, ce se intensifica la mers şi şezut. Gradul 3 – toată regiunea ano-perianala este înglobata într-un infiltrat inflamator, palparea este dureroasă, în regiunea anală apar noduli violacei sau vişinii violacei interni, cu depuneri de fibrină; pot apărea zone de necroza de culoare neagră, în cazurile neglijate existând riscul de paraproctita.
II.3 FACTORI CE DECLANŞEAZĂ TROMBOFLEBITA HEMOROIDALĂ
|